Oświetlenie nóg kierowcy,podłogi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TommyLee
    Ambiente
    • 2006
    • 179

Dobra opona nie jest wieczna. Juz dawno skonczyly sie czasy gdy opona D-124 z Malucha lub Poloneza wytrzymywala 100kkm przekladajac i kombinujac jak by tu jej nie zjechac.

Dobre przyczepne letnie opony sa robione z stosunkowo miekkiej gumy, jak guma bedzie twarda to po deszczu tanczymy po drodze, wiec trzeba isc na kompromis.
  • rafalus
    L&K
    • 2005
    • 1140
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Juz zrobione mam tylko szukam jeszcze jakies lampki ma ktos moze jakies doswiadczenia w tej kwesti. Montowal ktos lampke w ta siatke pod kierownica. Fajny efekt teraz mam jakis kierunek tam zamontowany
    nowy cSIMC od Aliego
    seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
    Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• Ziomal
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 5841
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

rafalus, mógłbyś wrzucić fotki jak to wygląda i jak to zrobiłeś? To jest na zasadzie gdy otwierasz drzwi to lamka sie zapala?
      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Sebastian
        Rider
        • 2004
        • 412

Ciekawym rozwiązaniem jest zastosowanie Power Led, choć nie są tanie t świecą super.
        RS BLUE

Komentarz

• chester121
          L&K
          • 2005
          • 1053

rafalus, wrescie zrobiles
          nie wiem czy patrzyles na moje rozwiazanie(przejsciowe)na spocie
          ja mam wlasnie w ta siatke wsadzona zarowke i zeby jasniej bylo to przykleilem tam folie chrom jako odblysnik
          ta zarowka miala byc tam na chwilke ale siedzi juz okolo 2miesiecy i nie mam ochoty teraz sie za to brac(ah ta pogoda) ale mysle ze docelowo bedzie tam albo maly reflektorek albo jakis maly neonik
          i gdzie podpioles te lamk?? zapalaja ci sie razem z otworzeniem drzwi???

Komentarz

• howard7
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1120

zastanawialem sie nad tym samym rozwiazaniem ale narazie odpuszczam i koncentruje sie nad innymi pomyslami
            ja chcialem wykozystac takie malutkie neonki (stosowane do komputerow) do zdobycia na gieldach komputerowych (mozna je tak zamontowac by nie bylo ich wogole widac
            SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
            Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

• franca
              Rider
              S_OCP Member
              • 2004
              • 532

zapodajcie jekieś foty jak to wygląda

Komentarz

• rafalus
                L&K
                • 2005
                • 1140
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

trzeba by zobaczyc ! bo to poblask -swaitlo jest najwazniejsze
                uruchamia sie jak otworzysz drzwi. Kierunek jest włożiny w siatke. Ale chce jakas fabryczna lampke tam wlozyc
                nowy cSIMC od Aliego
                seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
                Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• BioBogon
                  Elegance
                  • 2005
                  • 921

Zamieszczone przez rafalus
                  uruchamia sie jak otworzysz drzwi
                  W które miejsce wpiąłeś się w instalację, żeby pociągnąć prąd do lampki?
                  Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• howard7
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 1120

najlepiej pod mikrowłacznik przy zamkach jest sie podłaczyc

Komentarz

• chester121
                      L&K
                      • 2005
                      • 1053

ja podlaczylem sie w kable od swiatelek w drzwiach
                      i gdy zapal sie lampka w drzwiach zapala sie tez swiatelko pod nogami
                      za to z tylu musialem wlasne czujniki zamontowac bo nie mozna podlaczyc sie pod
                      czujnik w drzwiach tam jest jakis znikomy prad ktory nie zasili zarowki
                      a jak probowalem zasilanie podac innym kablem to robilo sie zwarcie
                      no ale teraz mam dodatkowe czujniki ktorych nie widac i autko swieci mi jak w Superbie w zaleznosci od drzwi zapala sie jakas lampka :diabelski_usmiech

Komentarz

• BioBogon
                        Elegance
                        • 2005
                        • 921

Zamieszczone przez chester121
                        ja podlaczylem sie w kable od swiatelek w drzwiach
                        i gdy zapal sie lampka w drzwiach zapala sie tez swiatelko pod nogami
                        za to z tylu musialem wlasne czujniki zamontowac bo nie mozna podlaczyc sie pod
                        czujnik w drzwiach tam jest jakis znikomy prad ktory nie zasili zarowki
                        a jak probowalem zasilanie podac innym kablem to robilo sie zwarcie
                        no ale teraz mam dodatkowe czujniki ktorych nie widac i autko swieci mi jak w Superbie w zaleznosci od drzwi zapala sie jakas lampka :diabelski_usmiech
                        Musze zobaczyć na spocie jak masz to wpięte, fajnie byłoby taką lampkę zapodać k
                        Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• howard7
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 1120

no ale teraz mam dodatkowe czujniki ktorych nie widac
                          mogłbys jakas fotke zapodac jak tozrobiles (gdzie umiesciles ta czujke)
                          ciekawe jak ma to rozwiazane DJ czas :roll:

Komentarz

• Staszek20vt
                            Rider
                            • 2005
                            • 257

No popatrz, a na spocie we Wrocku się nie pochwalił...
                            Oj nieładnie
                            pozdro
                            Staszek
                            Powered by DynoSoft
                            286 KM i 549 Nm
                            www.leonclub.pl

Komentarz

• howard7
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 1120

moze przeczyta ten watek i sie pochwali
                              u xekona pol dnia czyscilem plecami bok jego furaka a o tym by zobaczyc jak ma to zrobione zapomnialem hmmmm no coz starosc...... :?

Komentarz

• chester121
                                L&K
                                • 2005
                                • 1053

No popatrz, a na spocie we Wrocku się nie pochwalił...
                                Oj nieładnie
                                chwalilem sie na pierwszym spocie k
                                na nastepnym spocie pokaze ci jak fajnie swieci
                                fotke tych tylnych czujnikow zamieszcze wieczorkiem
                                pzdr

[ Dodano: Nie 18 Gru, 05 19:39 ]
                                no to tak jak obiecalem oto 2 fotki mojego ukrytego czujnika tylnych drzwi :wink:
                                czujnik do kupienia w kazdym sklepie motoryzacyjnym (ja mam od golfa 3) za jakies 15zl sztuka, no i ostre wiertlo :twisted:

Komentarz

• carleone
                                  Classic
                                  • 2005
                                  • 19

ja tam mám dva neonky z komputera,modre,zapojené na vnutorne sviatlo,to znaèí,¾e jak nastartujem zgasnie,alebo jak zavøem dvere
                                  Załączone pliki

Komentarz

• chester121
                                    L&K
                                    • 2005
                                    • 1053

tyz piknie ale ja chce zrobic to jak w superbie ze nie bedzie widac zrudla swiatla
                                    tylko samo swiatlo
                                    te neonki swiecily by duzo lepiej jak bys je wsonol glebiej do srodka
                                    a tak propo to sa zimne katody(czy jakos tak) czy rurka z dwoma diodami
                                    ktorych na allegro full???
                                    pzdr

Komentarz

• mlody
                                      Ambiente
                                      • 2005
                                      • 117

Ja zrobiłem sobie w pleksie diody wsadzone do środka i zalane silikonem świeci zajeb..... Ja wywaliłem wogóle tą kratke i listwy niewidać pod kierownicą. ale ja się niebawiłem w żadne podpinanie pod jakieś inne lampki tylko włącznik sobie zrobiłem i zapalam sobie kiedy mi sie podoba. jak zrobie foto to wrzuce.

Komentarz

noooo ! uwaga przybylem jako nowy urzyddkownik:-) ! takze wszystkich witam itd itd! a pisze propo tego oswietlenia . a chce zwroocic uwage iz hehe podlaczamy te lampki w slupku kierowcy do kabli oswietlenia lapki sufitowej i tym sposobem mamy przyciemnianie lagodne a nie tak jak ktos tam wymyslil ze jakies mikro styki itd itd co to ma byc ? fuszerka?? jak juz to z pomyslem ! Pozdrowka :-)

Komentarz

• chester121
                                          L&K
                                          • 2005
                                          • 1053

jestes nowy i juz sobie grabisz :evil: :evil:
                                          nikt z uzytkownikow nie robi w swojej skodzie fuszerki to raz
                                          dwa to tak jak piszesz nie jest dobrym pomyslem bo mi np chodzilo o to zeby lampka pod nogami zapalala sie jak dane drzwi sa otwarte(jak np w SuperB'ie) a nie tak jak ty mowisz
                                          ze otworzy sie centralnym zamkiem auto i wszystkie zarowki sie zaapalaja
                                          swoja droga wiesz ile to pradu idzie (w lamce w podsufitufce jest okolo 15-20W, w nogach z przodu ja mam okolo 20W, no i z tylu mam okolo 10-15W w sumie okolo 60W) swiecace sie bez przerwy.

a na koniec powiem ze wlasnie takie osobne podswietlanie jest z pomyslem
                                          a nie jak ty piszesz bo to jest pojscie na skroty(wszystko do jednego podlaczyc)

Komentarz

ehhh oka hehehe jak kto woli ! aaaa(sprawdz gdzie ma podlaczenie superb i napisz notke jeszcze raz!) Pozderko! 8)

Komentarz

• chester121
                                              L&K
                                              • 2005
                                              • 1053

ehhh oka hehehe jak kto woli ! aaaa(sprawdz gdzie ma podlaczenie superb i napisz notke jeszcze raz!) Pozderko!
                                              po co mam pisac jeszcze raz??????
                                              w superbie jest wlasnie tak jak mowie ze przy otworzeniu drzwi zapala sie lampka
                                              a nie tak jak ty ze przy otworzeniu centalnego zapalaja sie wszystkie!!
                                              ale rob jak chcesz i pozniej pochwal sie bo cos watpie ze ci sie uda :lol:

Komentarz

Drogi kolego! ani słowem nie wspomnialem o zalączaniu sie lampek w chwili otwierania drzwi centralnym zamkiem to po 1wsze! Po drugie chodzilo mi o ( i tu uwaga! ) o powolne przyciemnianie sie tego oswietlenia (tak jak to jest z oswietleniem sufitowym) i wreszcie podlaczyc mozna osobno z krancowek drzwi tak jak Ty masz ( kazdy ma jak chce ) ja tylko pytam po jaka qrwa cholere montowac jakies micro styki w gumach antywstrzasowych? Przeciez juz oryginalnie sa tam tzw. krancowki czyli czujniki otwarcia drzwi!Jesli chodzi o mnie to ja w swoim aucie juz od bardzo dawna mam podswietlenie na nogi jak rowniesz w lusterkach itp itp nieewazne (styl jak w superb) i dziala za za za zaaaajebisciee! :arrow:

Moim pierwszym postem nie chcialem nikogo obrazic ani nic z tych rzeczy (wszystkich urazonych bardzo ale to baaardzo przepraszam! ) :arrow:

wydaje mi sie poprostu ze jakies microstyki to niepotrzebny szpecacy gadzet! (bez urazy)

:idea:
                                                Forum - wydaje mi sie ze fora sa po to zeby rozmawiac o roznych tematach. Wyrazac swe mysli skojarzenia refleksje itd itd tak wiec rozmawiam i wyrazam swoje zdanie!

Pozdrawiam! k

Komentarz

• chester121
                                                  L&K
                                                  • 2005
                                                  • 1053

spoko tylko widzisz kolego
                                                  zeby z tylu swiecilo swiatelko podczas otworzenia drzwi nie da sie podlaczyc do czujnika w zamku bo tam plynie prad o malyw voltazu ktory nie zasili zadnej zarowki
                                                  a jesli podlaczyc zewnetrzne zrodlo pradu pod ten czujnik to w chwili otwarcia robi sie zwarcie. Na poczatku tez o tym myslem ale jest to nie wykonalne
                                                  ale skoro ty twierdzisz ze tak masz
                                                  to chetnie zoabcze
                                                  moze przyslij schemacik lub fotki(najlepiej filmik) jak to dziala
                                                  o ile to dziala :wink:

Przeciez juz oryginalnie sa tam tzw. krancowki czyli czujniki otwarcia drzwi
                                                  nie rozumiem tego opisu gdzie sa jakies krancowki(co to jest wogole) :shock:

a co do szpetnosci to nie mow jak nie widziales
                                                  te fotki byly robione w duzym zblizeniu i musialem sie duzo natrudzic zeby ktos mogl cos zobaczyc na fotkach
                                                  normalnie ich nie widac (no chyba ze jak ktos sie uprze :wink: )

Komentarz

Pracuję...